Welkom bij Stoeterij frá Skoti

Bent u op zoek naar een IJslands paard, neem dan eens een kijkje op onze site. Wij helpen u graag naar het zoeken van uw ideale IJslandse paard. Een paard van frá Skoti is iets bijzonders. Met veel zorg een aandacht zorgen we ervoor dat alle paarden die bij ons het erf verlaten van een bepaalde kwaliteit zijn.

Om altijd de kwaliteit te kunnen leveren die we willen waarborgen zijn we kritisch. We stellen voor onszelf een zeker ‘Kwaliteits-keurmerk’ bestaande uit de volgende onderdelen:

  • Karakter

Een goed karakter is een eerste voorwaarde. Het doel van het rijden van een paard is plezier hebben. Wanneer een paard een werkwillig karakter heeft, komt dit ten goede van het plezier van de ruiter, maar ook van het paard.

  • Ouderdieren

De merries én hengsten zijn de basis van de fokkerij. Zij zijn allen fijne rijpaarden met een goed karakter en veel bewegingsaanleg.

  • Opvoeding van het jonge paard

De eerste jaren zijn de belangrijksten in de opvoeding van het paard. De paarden groeien op in voor hen optimale omstandigheden en ook de training is gedegen en passend bij elk paard.

  • Gezondheid

We hebben veel zorg voor het behouden van een goede gezondheid bij de paarden. Hiermee zorgen we ervoor dat de paarden de training die ze krijgen ook aankunnen en dat eventuele bijzonderheden altijd duidelijk zijn.

  • Bewegingsaanleg

Een paard met veel bewegingsaanleg is een feest om te rijden. Onze slogan spreekt voor zich.

Wanneer een paard wordt aangekocht voor verkoop, gelden dezelfde eisen als voor onze eigen paarden. We stellen onszelf de vraag of we dit paard zelf gefokt zouden willen hebben. Daardoor staan we ook achter onze verkooppaarden, die niet de naam ‘frá Skoti’ dragen.

Dit alles betekent echter niet dat er alleen maar paarden in hogere prijs-klasses bij ons te koop zijn, maar de prijs sluit aan bij de capaciteiten van het paard.

Mocht je blij worden van deze berichten, neem dan contact op met één van ons, je bent altijd van harte welkom!