Unnar frá Skoti hoogstgekeurde hengstveulen in 2014

Unnar fra Skoti is geboren op 1 augustus en was dus het jongste veulen op de veulenkeuring op Stoeterij van het Ilperveld op 27 september. Maar hij scoorde erg hoog, hij kreeg zelfs het uitzonderlijk hoge cijfer van 8.40 voor gangen van de jury! Voor interieur (het karakter) kreeg hij 8.30 en voor exterieur 7.80. Hiermee kwam hij totaal op 8.20.

Zijn moeder is Ugla frá Nátthaga, de merrie waar Noortje wedstrijden mee reed. Ugla is door Noortje vorig jaar voorgebracht op de keuring waar zij haar eerste premie titel behaalde met een 8.02 (8.13 verrichtingen). De moeder van Ugla is Gáta frá Dalsmynni, ook zij ontving de eerste premie. paz domain . Háár vader is weer de bekende Orri frá Thúfu, helaas recent overleden. De vader van Ugla is de bekende Aron frá Strandarhöf∂i.

De vader van Unnar is de welbekende Hnokki frá Fellskoti, die tweemaal wereldkampioen is geworden in de T1 (tölt onderdeel). Unnar heeft hiermee voldoende genetisch materiaal achter zich!

De jury was erg te spreken over de kleine Unnar, het jurycommentaar was als volgt:

Klein, nog zeer jong hengstveulen met buitengewoon hoge, ruime bewegingen in alle gangen tot in een zeer hoog tempo. Presenteerde zich zeer zelfstandig en met veel looplust.

De twee merrieveulens van Geysir frá Skoti, die (inderdaad, ook weer) van Hnokki frá Fellskoti is, óók uit een Orri-moeder (volgt u het nog?) deden het ook erg goed op de keuring.

Skerla frá SKoti, uit Skör frá Litla-Brekku (via embryo transplantatie) scoorde 8.20 voor interieur, 7.80 voor exterieur en 8.10 voor gangen, wat uitkomt op 8.03 totaal.

Elfa frá Skoti, van Elja von Höfgut Retzenhöhe, kreeg 8.10 voor interieuer, 7.90 voor exterieur en 8.10 voor gangen wat uit komt op een totaal van 8.04.

Unnar: DSC_0072

Skerla: DSC_0195

Elfa:    DSC_0012