María frá Skoti

María frá Skoti NL2018200092

María is een grote zwarte jaarling merrie met veel power. Ze laat veel tölt en telgang zien in de wei. Ze houdt van rennen 🙂

 

Op dit filmpje draaft ze rustig, wat ook fijn is om te zien. Maar zo kan je toch een beetje een beeld vormen van maria!

 

Haar vader is Jarl frá Árbæjarhjálu 2 (vv is Stáli frá Kjarri). Jarl is een bijzondere hengst. Hij wordt ingezet als kinderpaard, maar is als wedstrijd en fokkerijpaard ook heel bijzonder. Hij heeft al een ereprijs voor nakomelingen mogen ontvangen! Jarl is gekeurd met een 8,5 voor exterieur en een 8,96 voor verrichtingen. Hij kreeg een 9,5 voor temperament en karakter en telgang. Een 9 voor tölten beeld onder de ruiter en een 8,5 voor draf, galop en arbeidstempo tölt. En dan heeft hij ook nog eens de mooiste lange manen die er bestaan. Die lange manen geeft hij overigens heel duidelijk door aan zijn kinderen!

De moeder van María is Magna frá Dalsmynni. Magna heeft een intens lief karakter en geeft dat heel duidelijk aan haar kinderen mee. Haar kinderen zijn makkelijk in karakter, niet bang, vrolijk en bereidwillig. We denken dan ook dat María een geweldig rijpaard gaat worden, zeker voor een amitieuze ruiter die verder in de sport wil.