Op televisie bij Binnenstebuiten!

Kijk de uitzending van 16 februari terug waarin wij te zien zijn in het programma Binnenstebuiten 🙂

Na de uitzending zijn wij overstelpt met reacties, dank jullie wel allemaal voor de leuke berichten!

http://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/fragmenten/ijslanders

Geysir frá Skoti, gekeurd in Exloo met 7.92!

_b036427-small

In het weekend van 2 en 3 september is Geysir voorgesteld door Gu∂munder Fridrik Björkvinsson (ook wel “Gummi” genoemd) op de keuring. Hierbij haalde Geysir een 7.93 voor exterieur en 7.92 voor verrichtingen, waarbij hij als vierganger is getoond. Telgang is bij hem in aanleg wel aanwezig maar zal ten koste gaan van zijn waanzinnige bergopwaartse tölt en galop. Voorlopig zal hij dus als vierganger gereden. Deze knappe Hnokki-zoon heeft inmiddels al een aantal leuke nakomelingen die dus nu ook een goedgekeurde vader hebben!

schermafbeelding-2016-09-12-om-11-38-14

foto Krijn Buijtelaar

 

Frá Skoti jeugd gaat als een trein!

Skoti-team-Jeugd-NK

Supertrots zijn we op ‘onze’ jeugd. Anne-Claire Meijer, Britta van der Linden en Sander Marsden deden het op het afgelopen jeugd-NK in Lieren alledrie erg goed. Het is zo leuk om drie talentvolle ruiters hard te zien werken om hun doelen te bereiken. Alledrie zijn ze regelmatig bij ons te vinden; in de zomer helpen ze weken mee in de verzorging en training van de paarden, maar ook in andere vakanties en tussendoor zijn ze vaak bij ons te vinden en doen zo heel veel ervaring op.

Britta reed op Vilnir von Semriach, een nog onervaren grote vriendelijke reus, die Britta voor ons 2 jaar lang rijdt. Dit is het eerste wedstrijdseizoen voor hem en ze bouwen het rustig op. Vilnir heeft nu een goede basis om volgend jaar het ‘echte’ werk aan te kunnen! We kijken er nu al naar uit 🙂

Sander reed op Varmi von Semriach, zijn eigen race-ruin. Sander en Varmi zijn nu zo’n anderhalve jaar een combinatie. Dit jaar was best wel pittig voor beiden, maar op deze NK hebben ze echt laten zien dat ze op de goede weg zijn samen. Varmi kan dat waar Sander goed in is, dus we horen de komende jaren vast meer van hen 🙂

Anne-Claire reed op haar eigen Moli drá Köldukinn, waarmee ze een succesvol wedstrijdseizoen afsloot op het NK. Anne-Claire haalde dit jaar met Moli DE drempel, ze zijn startgerechtigd in de T1! Moli is een waanzinnig paard, heel gevoelig en niet door veel mensen goed te rijden. Maar Anne-Claire is een bijzondere combinatie met hem. We hebben geen enkele twijfel dat deze combi het nog ver gaat schoppen. Anne-Claire reed ook nog op Lukka frá Vinnustofu, de witte merrie die dit jaar een prachtig jaar had. Naast de Nederlandse titel in de F2 bij de volwassenen, sleepte Lukka ook de titel in de F2 bij de jeugd in de wacht! Anne-Claire heeft met Lukka ook haar eerste meters in de telgangonderdelen gemaakt en ook daar zit wel muziek in 🙂

 

 

Seifur en Noortje op televisie!

Kijk hier op SBS6.nl voor de gemiste uitzending.

http://www.sbs6.nl/programmas/het-beste-idee-van-nederland/videos/oq5fxDR5X27L/presentatie-daasnekker

En hier het stuk op Paardvisie.nl:

http://www.paardvisie.nl/2014/12/paard-het-beste-idee-van-nederland/

Foals in 2014

Veulens van 2014

Binnenkort gaan de veulens, eerst nog samen met hun moeder naar de opfok. Het was een mooi veulenjaar!

 

Unnar frá Skoti hoogstgekeurde hengstveulen in 2014

Unnar fra Skoti is geboren op 1 augustus en was dus het jongste veulen op de veulenkeuring op Stoeterij van het Ilperveld op 27 september. Maar hij scoorde erg hoog, hij kreeg zelfs het uitzonderlijk hoge cijfer van 8.40 voor gangen van de jury! Voor interieur (het karakter) kreeg hij 8.30 en voor exterieur 7.80. Hiermee kwam hij totaal op 8.20.

Zijn moeder is Ugla frá Nátthaga, de merrie waar Noortje wedstrijden mee reed. Ugla is door Noortje vorig jaar voorgebracht op de keuring waar zij haar eerste premie titel behaalde met een 8.02 (8.13 verrichtingen). De moeder van Ugla is Gáta frá Dalsmynni, ook zij ontving de eerste premie. paz domain . Háár vader is weer de bekende Orri frá Thúfu, helaas recent overleden. De vader van Ugla is de bekende Aron frá Strandarhöf∂i.

De vader van Unnar is de welbekende Hnokki frá Fellskoti, die tweemaal wereldkampioen is geworden in de T1 (tölt onderdeel). Unnar heeft hiermee voldoende genetisch materiaal achter zich!

De jury was erg te spreken over de kleine Unnar, het jurycommentaar was als volgt:

Klein, nog zeer jong hengstveulen met buitengewoon hoge, ruime bewegingen in alle gangen tot in een zeer hoog tempo. Presenteerde zich zeer zelfstandig en met veel looplust.

De twee merrieveulens van Geysir frá Skoti, die (inderdaad, ook weer) van Hnokki frá Fellskoti is, óók uit een Orri-moeder (volgt u het nog?) deden het ook erg goed op de keuring.

Skerla frá SKoti, uit Skör frá Litla-Brekku (via embryo transplantatie) scoorde 8.20 voor interieur, 7.80 voor exterieur en 8.10 voor gangen, wat uitkomt op 8.03 totaal.

Elfa frá Skoti, van Elja von Höfgut Retzenhöhe, kreeg 8.10 voor interieuer, 7.90 voor exterieur en 8.10 voor gangen wat uit komt op een totaal van 8.04.

Unnar: DSC_0072

Skerla: DSC_0195

Elfa:    DSC_0012

 

 

Unnar frá Skoti did very well at the foalshow!

Unnar fra Skoti is born at the 1st of August so he was the youngest foal at the foalshow at Stoeterij van het Ilperveld at 27th september. But he scored extremely well! He scored 8.20 in total with 8.40 for gaits!

His mother is Ugla frá Nátthaga, a daughter of Aron fra Strandarhöf∂i. Aron has a lifetime achievement for offspring, and the mother of Ugla, Gáta frá Dalsmynni, is tested with a 8.07 and is out of the great Orri.

The father of Unnar is the well known Hnokki frá Fellskoti, who is double world champion in tölt. All this genetic material behind him, made Unnar a very good mover. The jury said about Unnar:

Small and very young stallion foal with extraordinary high, wide movements in all gaits up to a very high tempo. Showed himself independent and with a lot of willingness.

The two mare foals out of Geysir, also by Hnokki out of Gy∂ja, our Orri-mare, were tested very well at the same foalshow. Skerla frá Skoti, out of Skör fra Litla Brekku (but as a embryo transplanted in another mare!) got 8.20 for interior, 7.80 for exterior and 8.10 for gaits, a total of 8.03.

Elfa frá Skoti, out of Elja vom Hofgut Retzenhöhe, got 8.10 for interior, 7.90 for exterior and 8.10 for gaits, a total of 8.04.

Unnar: DSC_0072

Skerla: DSC_0195

Elfa:    DSC_0012

 

 

Frá Skoti goes Tölt in Harmony

A new way of competition riding is getting more and more populair: Tölt in Harmony. As the word says, it’s all about harmony in riding tölt. The nice thing about this way of riding a competition is that it is following the different training stages of riding an Icelandic Horse. It’s a good way to measure your level in training! Now, it is mostly done in the Scandinavian countries, so it’s time to take this idea to Holland!

On this website you’ll find more information about TiH in English:

http://toltinharmony.wordpress.com/in-english/

Stoeterij frá Skoti is going to present the Tölt in Harmony at the NSIJP openings event in Ermelo (13-04-2014)!

An example of Level 3 in TiH:

 

Frá Skoti goes Tölt in Harmony

Tölt in Harmony is een nieuwe wedstrijdvorm binnen de IJslandersport. Op dit moment is het vooral populair in de Scandinavische landen en daarom is het tijd om het ook naar Nederland te halen! Tölt in Harmony is een interessante wedstrijdvorm: het gaat, zoals het woord al zegt, om de harmonie in het rijden van de tölt. De wedstrijden worden gereden op verschillende levels, die samenhangen met de verschillende trainingsstadia van het paard. Zo wordt er in level 1 nog niet naar verschillende tempo’s in tölt gevraagd en hoeft het paard zich ook nog niet te verzamelen. Wel wordt er gekeken naar takt en souplesse, de basisbeginselen van een goede tölt. De opgave wordt per level moeilijker en het hoogste level 3 is zeker niet makkelijk! De wedstrijden zijn zeer geschikt om te kijken hoever jij en je paard zijn! Bovendien is het een feest om te kijken naar een töltend paard en een ruiter in harmonie!

Vind via deze link meer info over de proeven en filosofie:

http://toltinharmony.wordpress.com/in-english/

Op het NSIJP openingsevent (13-04-2014)  geeft stoeterij i.s.m. Kristina Orrling (Jurylid Tölt in Harmony) een clinic over Tölt in Harmony! 

een voorbeeld van Level 3 Tölt in Harmony: