Mjölnir frá Skoti

IS2014186573

Mjölnir is een jonge veelbelovende hengst, met 3 en 4 jaar is hij gekeurd aan de hand met een exterieur van 7.94.

Hij zal dit voorjaar naar Lisa Drath gaan om door haar gereden te worden op een keuring, zodra hij terug is in Nederland mag hij hier dekken. We verwachten veel van hem: hij heeft 5 prima gangen en een heel erg fijn karakter: hij is relaxed, onverschrokken en een temperament dat je dan toch ineens verrast op het moment dat je erom vraagt.

Marije rijdt hem met veel plezier, buiten in het bos, op straat, alleen of met andere paarden: Mjölnir vindt alles leuk. Hier wat plaatjes van zoals hij nu is, hij gaat dit voorjaar naar Lisa Drath en zal door haar getraind worden en worden voorgebracht voor de keuring.

Zijn vader is de beroemde Ómur frá Kvistum, die Landsmót winnaar was in 2011 en in 2014 tweede is geworden in de 5 gangen. Ook heeft hij de Sleipnir bokaal gewonnen!

Mjölnir is hiermee ook een broer van Konsert frá Hofi!

 

Zijn moeder is Magna frá Dalsmynni, een van onze fokmerries die ons vele prachtige en vooral heerlijke paarden heeft gebracht, waarbij de vooral de fijne karakters opvallen. Die heeft Magna van haar vader Stigandi frá Leysingjastö∂um. Zij is gekeurd met een totaal van 7.93, eerste premie voor verrichtingen. Ook heeft ze met Gústaf Ásgeir Hinriksson de IJslandse kampioenschappen 5 gangen jeugd gewonnen! Foto’s Magna:

 

 

Mjölnir dekt in de kudde of aan de hand. Dekgeld €900. Aanbetaling €350. (NB: Hoogte dekgeld is nog even onder voorbehoud van de keuringsresultaten).

Na vastgestelde dracht op 21 dagen betaling van de rest van het dekgeld.

Dekperiode tot 1 augustus 2019. De aanvang van de dekperiode is nog niet bekend; zodra Mjölnir terug is van de keuring in Duitsland zal hij gaan dekken.

Voor aanmeldingen kun je contact opnemen met Marije.