KI station

LET OP: We hebben dit jaar, 2019, even een pauzejaar op het gebied van KI.  Wel hebben we hengsten ter dekking in de weide.

Stoeterij frá Skoti is sinds 2013 gecertificeerde Hengstenhouderij volgens de norm van de Bond van Hengstenhouders (zie Bond van Hengstenhouders). Dit betekend dat wij sperma mogen verzenden binnen Nederland.  Dit zal dan gekoeld sperma zijn dat is bewerkt zodat het tot 2 dagen goed blijft. Het sperma wordt elk jaar getest op kwaliteit, ziekte (CEM) en verontreiniging.

Marije heeft de opleiding tot “hulpkracht paarden-KI” gevolgd aan de Universiteit van Utrecht, wat betekend dat zij ook mag insemineren. Samen met onze dierenartsen hebben wij hiermee een sterk team waarmee we ook de merries kunnen begeleiden, om geïnsemineerd te worden met sperma van onze eigen hengsten dan wel met sperma van buitenlandse hengsten. Wij werken namelijk samen met internationale EU-stations, want we mogen zelf niet buiten Nederland verzenden, we mogen wel sperma uit het buitenland van erkende EU-stations ontvangen.

Wilt u sperma van onze hengsten bestellen, dat kan van 1 april tot 1 oktober. Heeft u al een aanmeldingsformulier ingevuld, dan kunt u vóór 8 uur bellen, dan kan het dezelfde dag nog verzonden worden.

Hebt u vragen over KI, bel dan Marije, zij legt u graag alles uit.