Beleef de IJslander!

Is de IJslander wat voor jou?

Bij Stoeterij frá Skoti kun je alles te weten komen over het IJslandse paard, én je kunt onder begeleiding van een instructeur les krijgen om de (wedstrijd-)IJslander zelf te voelen.
Ervaar de relaxte power van de IJslander!

IJslander proberen bij Stoeterij frá Skoti

We organiseren op aanvraag (privé)lessen.
De lessen zijn op zaterdag, maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag.
Wil je graag les met meerdere personen of meer les op een dag, op aanvraag is er van alles mogelijk. De lessen worden gegeven door Susanna Sonderen (susanna@fraskoti.nl).

Daarnaast bieden we de clinic ‘Beleef de IJslander’ aan, voor 3 tot 4 personen.
Tijdens deze clinic zullen we je alles vertellen over de IJslander en je vragen beantwoorden. Daarna kun je een IJslander proberen.
De clinic (inclusief rijden) duurt ongeveer 2 uur en de kosten zijn vanaf 3 personen €40,- per persoon.
Je gaat met een hoop nieuwe informatie en een goed humeur weer naar huis.

Ook bieden we cursussen aan met  IJslandse Trainers: Daar zijn ook (beperkt) leenpaarden beschikbaar.

Voor meer informatie en les en clinic aanvragen, mail met Susanna (susanna@fraskoti.nl). Susanna Sonderen verzorgt de lessen en clinics en is Centered Riding Instructeur en bijna klaar met de opleiding basis Instructeur-Trainer IJslandse Paarden bij de KNHS.

10 vragen! 

1 – Hou je van een pittig en gevoelig paard?

IJslanders zijn gevoelig en pittig, ze hebben veel looplust, maar ze zijn wel relaxt,gehoorzaam en helemaal niet schrikachtig. Iedereen kan er dus lekker mee het bos in.  Ze zijn eeuwenlang gefokt op prettige rijeigenschappen, een prettig karakter en een goede gezondheid.

2 – Ben je een beetje bang (geworden)?

Doordat IJslanders niet zo groot zijn, heb je meer controle en voel je je veiliger. Het is een makkelijk maatje. En ze hebben power, maar zijn wel relaxt.

3 – Heb je last van rug- of knieproblemen? 

De IJslander kan niet alleen stappen, draven en galopperen, maar ook tölten. En de tölt zit heel comfortabel, waardoor ze heel geschikt zijn voor mensen met rug- en knieproblemen: je kunt stil in het zadel blijven zitten tijdens de tölt.

4 – Wil je wedstrijden rijden (maar ben je de dressuurwedstrijden beu?)

Iedereen die een beetje kan rijden kan met een IJslander wel leuke prestaties halen. De sfeer op wedstrijden is hartstikke gezellig, iedereen helpt elkaar en gunt elkaar wat. Op de IJslander heb je ook leuke rijtechnische uitdagingen om je op te richten.

5 – Wil je lekker recreatie rijden? 

Met een wedstrijdijslander kun je heerlijk recreatief rijden, want een goed opgeleid wedstrijdpaard, met een goede lichaamsbouw en meewerkend maar pittig karakter, is bij uitstek prettig om recreatie mee te rijden. IJslanders zijn sterke en gezonde paarden, ze kunnen vaak tot op erg hoge leeftijd bereden worden.

6 -Heb je wat weinig tijd? (Door je carrière of kinderen bijvoorbeeld?)

Bij een IJslander is dat geen probleem, die kun je gewoon in de wei laten lopen. Als je weer tijd hebt, rijd je zo weer verder.

7 – Heb je maandelijks geen heel groot bedrag om te besteden voor een eigen paard?

IJslanders zijn sobere paarden, ze hoeven geen stal, en zijn erg geschikt voor een natuurlijk leven met weidegang en een overkapping. Ze hoeven niet veel krachtvoer en omdat ze ook maar klein zijn, eten ze niet veel en zijn ze goedkoper in het onderhoud dan grote paarden.

8 – Wil je op natuurlijke wijze paarden houden en trainen?

Daar is de IJslander bij uitstek geschikt voor. De ruige natuur van IJsland zit in hun genen.

9 – Ben je man en wil je lekker rijden (maar niet in de binnenbak van de manege tussen huisvrouwen?)

Op een IJslander kun je  in hoog tempo door bos en hei wil rijden. Vooral op IJslanders die behalve de tölt ook de supersnelle telgang beheersen.

10 – Zoek je een geschikt paard voor je snelgroeiende kinderen?

Op de IJslander kunnen kinderen recreatie en wedstrijden rijden, en ze groeien er niet snel van uit.

Als je op één van deze 10 vragen ‘ja’ geantwoord hebt, is de IJslander heel geschikt voor je en zien we je graag op één van de ‘Beleef de IJslander’-(mid)dagen. 

Voor meer informatie en aanvragen, mail dan met Susanna (Susanna@fraskoti.nl)!